”Varför skall jag träna? Jag spelar ju match varje dag”

Jag vet inte hur många gånger jag hört den frasen från olika säljare.
Svaret kommer ofta från en erfaren säljare när någon chef kommit till insikt att träning ger färdighet och upprymd meddelar sina medarbetare att det kommer komma in nya moment på veckomötena.

Är det inte lite fascinerande att så många säljare anser att de är färdigutbildade? Att de kan allt de behöver kunna? Jag kan inte låta bli att fundera på när en säljare i sin utvecklingscykel tappar träningsinstinkten och går över på bara köra på rutin.

Jag skall själv erkänna att jag kan bli trött på mig själv och min omgivning när sportmetaforerna haglar som mest. Jag tror flera säljare har hört från sina chefer eller olika konsulter att; ”Tror ni Zlatan slutar träna när han blev proffs? Det är då han tränar hårdare än någonsin. Och glöm inte, hans spelschema är nästan lika intensivt som ert!”

Jag kan hålla med om att ibland skall man vara försiktig med att göra för många liknelser från t ex sportens värld, men jag måste säga att många säljare jag springer på gör sitt jobb på enbart rutin, har ett bakåtsträvande förhållningssätt till egen säljutveckling och är rädda för att utsätta sig för säljträning tillsammans med sina kollegor. De verkar uteslutande vara rädda för att göra bort sig. Det är dags att skärpa till sig och ta sig i kragen. Vi kan väl alla vara överens om att det är bättre att göra fel inför sina kollegor än inför kund?!

Så, kom igen nu! Dags att visa upp sig och visa vad vi kan och vad vi kan bli bättre på. Vad är bättre än att lära sig från en kollega som kan ge mig tips så ofta jag vill? Direkt feedback i en positiv lärande form.

Ingen är fullärd. Ingen. Så, vad väntar vi på? Låt oss visa våra styrkor och svagheter som säljare för varandra. Det är först då vi kan bli bättre.

Våga släpp sargen!

Nu räcker det med sportmetaforer. Jag tror ni fattar…