Vad kan politiker lära sig från duktiga säljare?

Jag kan inte sluta låta bli att bli imponerad av hur vår finansminister för fram sina budskap i dessa osäkra tider. Han utstrålar trovärdighet och kunskap. Han för fram sina åsikter på ett sätt som påminner mig om riktigt duktiga säljare. Anders Borg påvisar sin kompetens och kunskap om marknaden vilket tryggar oss om att han vet vad han pratar om. Dessutom har han genom tidigare ageranden i osäkra tider skapat vad vi i säljvärlden ofta kallar för ”case”, d v s han kan påvisa att han har lyckats förut.

Jag önskar att fler politiker skulle lära sig från våra främsta säljare i landet hur de skapar framgångsrika lösningar. Den första lektionen kommer fokusera på att sluta översälja…
– Hur många gånger har vi inte hört politiker lova saker de inte kan hålla? Jag sticker ut hakan och säger att det snarare verkar vara en regel än en undantag.

Så, börja blicka på politiska kollegor såsom Anders Borg och sluta översälj. Lita på att ni vet vad ni pratar om och fokusera på vad ni kan och inte vad andra inte kan!

P.S Förresten, känner du en duktig säljare, ring henne eller honom och be att få lite tips och råd. Jag lovar att du kommer få ett annat resultat nästa gång :-). D.S