En säljares juldagbok dag 8

8 December – Vad händer därute?

Jag sitter i Norge. 11 minusgrader och snö.

Det får mig att tänka på en av Ynge Bergqvists – mannen som skapade Ishotellet i Jukkasjärvi – historier. Den utspelar sig när Yngve första gången kommer till LKAB i Kiruna och frågar en arbetare på LKAB om byggnaden han ser framför sig är huvudkontoret. Svaret han får är; ”Du menar Krematoriet?”. En intressant omskrivning av deras huvudkontor…

Det satte också igång en fråga i mitt huvud. Ligger det en gnutta i den reflektion jag gjorde när jag hörde Yngve berätta historien? Hur mycket vet huvudkontoren egentligen om vad som händer längst ut i leden och kanske ännu mer intressant, hos kund? Hur uppfattar kunden det vi gör och erbjuder? Hur väl insatta är teamet på HK i vad som händer runt omkring?

Jag har inte gjort någon djupare undersökning i frågan vilket gör att reliabiliteten i mina funderingar är högst begränsade. Men jag undrar dock, hur bra koll har huvudkontoren. Egentligen.

Nu åker vi.