En säljares juldagbok dag 5

5 december – Glädje

”Ola, ett skratt i timmen måste det vara hos oss. Vi får inte ta oss själva på för stort allvar. Den dagen vi slutar skratta tillsammans slutar jag”. Så sa Per. Per, som jag tillsammans med en Erika startade Swilkenbridge med.

Den tog.

Hur ofta händer det att du ser någon i din omgivning som tar sig själv på för stort allvar? Som tror att världen helt plötsligt har ändrat bana och flyttats från solens omlopp till just dem.

Det finns många undersökningar som visar att finns humorn och skrattet i närheten så kan vi också bli mer fokuserade och får på köpet både bättre effekt och högre trivsel (vilket i sig skapar ännu högre resultat).

Flera gånger har personer i min omgivning sagt till mig att jag tar saker för allvarligt. Jag vet. Jag jobbar på det. Därför är behovet stort av personer i min omgivning som ser till att skrattet infinner sig och ger mig perspektiv på tillvaron. Tänk vad ett leende och skratt smittar!

Ett skratt i timmen. Det försöker vi leva efter. Vi lyckas inte alltid, men slutar aldrig försöka.

Nu åker vi!