En säljares juldagbok dag 18

18 December – Har du valt din chef?

Tänk hur många det är som går omkring och vantrivs. En av anledningarna är deras chef.

För inte så länge sedan blev jag påmind om detta av god vän. Under ett frukostmöte talade han om att han kommit fram till att han och hans chef hade alldeles för olika värderingar. Olikheter som påverkade honom så mycket att han tyckte det skapades mer negativ energi än positiv. En ohållbar situation.

Eva Swartz Grimaldi sa i sitt sommarprat (2008 tror jag det var) något i stil med; ”Du skall alltid välja din chef”. Hon menade såsom jag uppfattade det att med rätt chef blir jobbet mer inspirerande, utvecklande och utmanande. Jag delar hennes syn till 100 %.

Tänk hur många personer jag har sprungit på genom åren som talar om hur illa de har tyckt om sin chef. Hur mycket bättre allt hade varit om han/hon haft en annan chef. Mitt tips, byt jobb. Du bestämmer själv och bör ta ditt eget ansvar. När du har hittat rätt så känner du det direkt i kroppen.

Så, kom ihåg, nästa gång du väljer jobb, utgå från vilken chef du vill ha. Jobbet kommer bli så mycket mer inspirerande, utvecklande och utmanande med rätt chef. Rätt chef, rätt jobb.

Nu åker vi.