En säljares juldagbok dag 16

16 december – Uppriktighet

Jag gjorde häromdagen en egen reflektion som jag borde göra oftare:

Är jag uppriktig mot mig själv?

Då tänker jag på beslut jag tar, åsikter jag säger, reflektioner jag gör. Hur uppriktig är jag?

Det är lätt att ta den bekväma vägen ut, d v s inte stå upp för uppriktigheten. Jag har pratat om det tidigare kring att våga utmana sina kunder. I grunden för detta ligger bl a min värdering av uppriktighet. Skall jag säga vad jag faktiskt tycker?

Allt börjar hos oss själva. I vikten av att vara ärlig mot sig själv och sin omgivning. Är det ett signum för dig? Jag har inte sagt att det är lätt eller enkelt. Men, det är en sådan kraft i sättet att leva och du inser att detta är en del av grunden i framgångskonceptet. Att lyckas.

Är det så att du kanske kommer ta med det i ditt nyårslöfte? Att vara mer uppriktig. Mot dig själv och din omgivning?

Nu åker vi.