En säljares juldagbok dag 1

1 December

Det är nu allt skall hända. Vi skall göra klart de sista ordrarna för 2011 och samtidigt få klart årsavtal/ramavtal inför 2012. Samtidigt skall vi se till att förbereda för en av våra barns främsta högtider. Om vi skyndar oss riktigt ordentligt så hinner vi nog slappna av och njuta…eller?

Min dotter Stella fick mig att vakna upp en dag gällande detta. Jag hämtade barnen en eftermiddag från skola och dagis och skulle ”självklart bara” ringa ”några” samtal till vilket jag också gjorde längs resan hem. Samtalen fortsatte väl hemma, vilket fick min dotter att bestämt och med en arg min utbrista:

”Bara ett samtal till Pappa. Sen är det stop!”

Jäklar vad det sved. Balans i livet stod jag och predikade på dagarna och så åkte dit själv så det sjöng om det. Vad är bland det första vi får lära oss i säljyrket? Var närvarande. Lyssna aktivt. Bry dig om. – Där stod jag och fick underkänt, överstryket kryss,  av min egen dotter. Inga MVG här inte, utan IG!

Skärpning!

Nu åker vi hem.